zondag 3 juni 2012

Dag 14 : Saintes- Soulac sur Mer: 52 km

Mmmm.... vandaag beginnen rijden in de regen en met tegenwind. Ging toch goed. Het gaat vooruit, wat minder snel, maar de richting zit goed, en de tijd ook. Maar de wind kuist ook de hemel, en na een paar uur scheen de zon weer. Ik moest naar Royan, om er de pont te nemen over de Gironde/Garonne, de derde grote Franse stroom. Meteen ook de laatste! In Royan met Klo afgesproken, en samen de 'bac' genomen. Onderweg de oude romaanse kerk van Thézac gezien. Een stokoude burcht.
In Soulac zelf was er "fête 1900", het halve dorp was aangekleed op zijn 1900, oude auto's en fietsen circuleerden, brassband speelden, orgeldraaiers, café chantant, en er was voorwaar nog een vliegtuigshow met tuig uit die tijd.  Volk en amusement!
Het is een zalige dag, met heerlijke moules bouchot deze middag, en ik heb ook de kaap van de 1000 km genomen! Nog niet eens halfweg, en toch al 1000 km. Afstand en tijd worden relatief met dit gegeven. En een bergaf recht op de fiets, het landschap overschouwend, is echt nagenieten van een bezwete klimpartij. En Klo geniet blijkbaar nog steeds mee van de rustige etappes. Ze gaat alleen dingen bezoeken, en nu zit ze in de zon op het terras van het hotel een boekje te lezen. Soulac is heel stemmig, omdat alle huizen "d'époque" zijn. Geen atlantiekwal zoals bij ons, maar belle époque strandstijl. Zo gezellig.

2 opmerkingen:

  1. Nu kom je in een interessante streek waar voor mij dan de lekkerste wijn vandaan komt. Wij zijn met de kinderen in '95 of '96 naar Port d'Albret geweest, dat is dichtbij Soustons en Dax, richting Bayonne. Daar was Kobe plots volledig zijn eczeem kwijt, een hele verademing (tot we terug thuis kwamen). Daar zit dus nog zuivere lucht.
    't Gaat goed vooruit hè zeg, al over de 1000 km! Bel wel blij te lezen dat Klo je vergezelt, dat is een geruststelling. Groetjes daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. geweldige tocht! Lijkt heel relax, maar toch al 1000km ver. Geniet er nog van, nog even met mama en erna terug alleen en route. Dikke kus van ons allen, Lieze op kop!

    BeantwoordenVerwijderen